7 tools voor het optimaliseren van de relatie tussen therapeut en cliënt

Haal meer uit je energie, afstemming en het vermogen anderen te genezen

 1. Voorbereiding creëren voor een optimale harmonische setting. Creëer een optimaal energieveld. Oefeningen: In contact met je lichaamsenergie en je stem. Je bewustzijn verruimen en gronden. We werken uit mijn boek met de vijf aspecten van bezieling: De diepe vreugde van manifestatie, een leer- lees- en werkboek over bezieling.
 2. Je eigen helende instrument inzetten. Handelen voorbij de methode. Eenheid van lichaam en geest. Lichaams – en spirituele energie ontwaken. Beschik je over voldoende levensenergie en adem? Ervaar je vreugde in het doen of moet je zoveel van jezelf? Hoe voorkom je leeglopen? Perfect is de concentratieoefening voor zelfbewustzijn die ik hiervoor heb ontwikkeld.
 3. Het exploreren van de therapiesessie: Mind-Body-Spirit. Het leren invoelen, luisteren en afstemmen op de ander. Het vergroten van de liefde voor het wezen van de ander en het herstel van contact met lichaam en geest. Dit bevordert zelfwerkzaamheid. Hier komen een aantal wezenlijke aandachtspunten aan bod:
 • Het aangeven van grenzen waarbinnen gewerkt wordt geeft een oase van rust
 • Mind: Interventie in het verhaal van de ander: stem af op de essentie. Samen van denken naar helder denken en weten gaan geeft opbouwende energie en harmonie.
 • Verruim je perceptie: geef je client een grotere visie over zichzelf. Plaats de klacht in een groter verband en focus dan op het lichaam. Dit verhoogt de wilsbereidheid en liefde voor het wezen van de ander.
 • Body: Het lichaam liegt nooit: laat de client meevoelen met je handen en scan de energiecentra. Waar zit de klacht in het lichaam en hoe weer macht te krijgen over de eigen energiehuishouding.
 • Spirit: de innerlijke wereld. Wie ben ik? Komt voort uit lichaamsbewustzijn en een nieuwe mindset. Ik ontwikkelde energie-oefeningen voor spirituele ontplooiing en zelfbewustzijn.
 1. Woorden zijn dragers van helende energie. Het begint met de kracht van je woorden en je helende stem. De stem is een magnetisch instrument. Stem, lichaam en geest laten samenwerken. De client helpen met de juiste affirmatie en imaginatie. Voedende interventie. Oefening voor thuis.
 2. De extra aandacht in het moment. Durf vanuit de methodiek naar een verruimde waarneming te gaan. Het creëren van ruimte in een sessie om te handelen vanuit compassie. Breng adem in je sessie, laat aannames los. Voorbij de methode: Het niet durven weten. Het voelen van wezensmomenten met de ander.
 3. Ga beiden weer vervuld verder. Het contact is gelegd. Iedere sessie de vreugde benoemen van het transformatiemoment, klein of groot. Ben je vervuld of was het hard werken? Vervulling betekent: je levensenergie stroomt en je rekent jezelf niet af op resultaat maar op de momenten van contact die helend zijn. De relatie met je client is een reis. Laat de ander los en vertrouw op het proces. Jouw vervulling, zelfbewustzijn en heel mens zijn werkt door naar je privé sfeer, het ontmoeten van mensen en het maken van keuzes.
 4. Praktijkervaringen. Ik breng praktijkvoorbeelden in om 1 tot en met 6 te verduidelijken. Er mogen ook vragen gesteld worden over de uiteenlopende thema’s. Deze kunnen desgewenst ook groepsgewijs in de zaal eerst geïnventariseerd worden.

Meld je aan via de onderstaande button! Slechts € 1095,- voor 10 lessen met oefeningen voor thuis. Met certificaat en persoonlijk plan op maat. Start in augustus 2024.
Kom van tevoren op consult en verken al je mogelijkheden.