Retraite Assisi

Retraite Assisi Italië: 19 t/m 24 augustus 2023 (door drs. Loucas van den Berg)
Wandelen, coaching in het groene hart van Italië in de voetsporen van Franciscus en Chiara

Spirituele coaching wandelingen, meditaties en kunst om je te helpen bij overgangen in je leven. In de voetsporen van Franciscus van Assisi
Ik help je over een voorbije situatie of relatie naar het nieuwe te gaan.
Ik help je belangrijke mijlpalen in je leven te bereiken.
Ik verdiep je spirituele ontwikkeling
Ik ben je spirituele coach op de wandelingen en meditaties
Ik geef je oefeningen uit mijn handboek over bezieling en inspiratie
Ik ben 30 jaar gids in dit wandelgebied

Mijn missie: mensen authentieker maken in het werk dat ze doen, in hun eigen leer- en werkomgeving. Zie ook Loucas boek over de Assisi wandelingen: hoofdstuk 6 uit de diepe vreugde van manifestatie, een lees, leer en werkboek over bezieling.

Voor wie?

 • Ben je toe aan diepgaande verandering en vernieuwing?
 • Je hebt behoefte aan nieuwe verbeelding en je wilt oude patronen doorbreken?
 • Wil je weer authentiek zijn en oude intenties nieuw leven inblazen?
 • Wil je je dieper spiritueel ontwikkelen?
 • Wil je nieuwe tools om vrijer en effectiever te leven?
 • Is je spiritualiteit verbonden met leven en werk?
 • Wil je de vreugde ervaren van de oefeningen, de heling, de kunst en het wandelen?

Wat ontvang je?
Spirituele coaching, je kern, opdrachten, je richting en bestemming.

 • Ik geef je in dit voorjaarsprogramma tools om te veranderen van uit het ego in het hart. Om weer authentiek te zijn
 • Je hebt programma in een prachtige meditatielocatie in Assisi
 • Je wandelt over de paden van Franciscus, naar zijn verblijfplaatsen en grotten, over de bergen, naar bronnen en stromend water, in de velden, naar heiligdommen. Loucas van den Berg kent dit gebied al 35 jaar en is je gids
 • Je ervaar de fresco’s van Giotto in Assisi met de unieke toelichting van Loucas
 • Je maakt gebruik van de achtergrondinformatie, verhalen en oefeningen uit het wandel- en studieboek van Loucas over het groene hart van Italië en de heiligdommen
 • Je voelt je sterker in je spirituele groei en ontwikkeling staan en weet waarvoor je leeft en werkt

Achtergrond: Franciscus en Chiara van Assisi
Franciscus van Assisi (1181-1226) kwam tot het besef dat hij niet langer kon leven in een gemeenschap van angst en illusie en gehoor diende te geven aan de stem van zijn hart die hem in de velden bracht buiten de stad, als een niemand, maar vrij en vol vertrouwen om zijn weg te gaan. Hij is de dichter van het Zonnelied. Aangestoken door dit verlangen brak Chiara (1195-1253) met haar adellijke familie in Assisi en volgde zijn weg. Dit heiligdom van Chiara (San Damiano) alsmede de Porziuncula van Franciscus en zijn graf zijn bewaard gebleven en hebben een unieke energie.

Praktische informatie
De Assisi Retraite start vrijdag 5 mei 2023 met een avondprogramma om 21.00 uur in de conferentieruimte Brother Sun en eindigt woensdagochtend vroeg op 10 mei 2023. Vliegen kan het beste op Rome Ciampino. Er kan samen gereisd worden en advies gegeven worden over de reis van Rome naar Assisi. De kosten voor de retraite zijn € 960,-. Daar komt je overnachting bij. De overnachting is op basis van B en B. Ik heb zesmaal tweepersoonskamers gereserveerd. We verblijven vijf nachten à  € 45,- per nacht (inclusief ontbijt).

Indien je wilt deelnemen graag het cursusgeld (€ 960,-) overmaken naar NL18 INGB 0009 6132 69 t.n.v. de Academie voor Spiritualiteit o.v.v. ‘Retraite 2023’. Een kwitantie na betaling van het gehele cursusbedrag is op verzoek verkrijgbaar. De cursist kan overnachten in Hotel Frate Sole in Santa Maria degli Angeli. De cursist regelt zelf overnachting, ontbijt, lunchpakket en avondeten. Entrees, bus en vervoer zijn voor eigen rekening. Je wordt met alles geholpen.

Algemene voorwaarden:
Het annuleren of voortijdig beëindigen van het retraiteprogramma Assisi o.l.v. Loucas van den Berg (anders dan overlijden van familie in de 1e graad en langdurige ziekte met doktersattest) is geheel op eigen risico. Er vindt geen restitutie van het cursusgeld plaats. De betalingsverplichting blijft bestaan.
Er dient voorafgaand aan de retraite een contract ondertekend te worden waarin alle bepalingen omtrent de retraite in Assisi zijn opgenomen. De cursist is op de hoogte van de bepalingen in dit contract, heeft het contract gelezen en ondertekend en bevestigd dit hierbij met ondertekening.