Welkom op de spirituele opleidingen- en coachingpagina. Coaching in mijn praktijk of op locatie. Hier vind je meer informatie over mijn spirituele coaching en opleiding(en), traumaverwerking, persoonlijke groei en loopbaanbegeleiding. Met gebruik van eigen coachingboeken. Mijn levensmissie is het om andere te helpen bij belangrijke overgangen in hun leven. Ik help anderen te rouwen over een voorbije situatie of relatie en om zo naar vernieuwing te gaan. Ik help anderen om een mijlpaal te bereiken in hun leven. Ik breng spirituele ontwikkeling en bestemming samen in geïnspireerd werken. Je kunt hiervoor een consult afspreken en individueel of in een van de opleidingen verder groeien en ontwikkelen.

Buitengewone en nieuwe mogelijkheden realiseren begint bij jezelf. Ik maak als psycholoog,  en bedrijfscoachmensen beter in het werk dat ze doen in hun eigen leef- en werkomgeving. Daartoe heb ik speciale opleidingen op maat ontwikkeld. In persoonlijk leiderschap – loopbaan en spirituele coaching werken we aan een nieuw zelfbeeld, balans van lichaam en geest en het aangaan van nieuwe relaties en werk. Focus op de eigen as, het emotioneel intelligent met jezelf omgaan betekent dat je weer geraakt kan worden. We werken uit mijn boek met de vijf aspecten van bezieling: De diepe vreugde van manifestatie, een leer- lees- en werkboek over bezieling. Ik maak mensen beter in het werk dat ze doen in hun eigen leer- en werkomgeving.

Wanneer er het verlangen bestaat op een geheel eigentijdse manier resultaat gericht te coachen dan is er de opleiding Spiritueel coach. Arbeid en spirituele ontwikkeling komen hier samen. Deze kan ook als persoonlijk coachtraject worden gekozen en toegepast op een actuele werksituatie.

In organisaties geef ik tools voor veranderingen. Voor de projectleider en welzijnswerker die een team wil verbeteren ben ik de ideale verandermanager. Ik doorzie groepsdynamiek, diepliggende emotionele motieven, persoonlijke belemmeringen en energieschommelingen. Ik richt me op persoonlijke coaching en groepsbelang in het verandertraject in zeven bijeenkomsten.

Een enorme krachtige impuls gaat uit van de Italië Assisi retraite, in de voetsporen van Franciscus van Assisi. Ik geef deze retraite al 30 jaar. Spirituele coaching, wandelen, bezoek heiligdommen, kunst en meditaties helpen je nieuwe mijlpalen te bereiken, oude strategieën los te laten, over een voorbije situatie te komen en nieuw intenties sterker te maken. Het is een week van focus, toewijding aan jezelf, inspiratie en diepe vreugde. Je kunt deze ook boeken als bedrijfscoaching.

Voor therapeuten, helpers en mensen die hun potentie willen verhogen op een creatieve, energieke manier zijn er de volgende opleidingen: de Gustav Jung Kundalini-therapie geeft in groepslessen concrete oefeningen aan therapeuten in de reguliere en complementaire zorg voor heling en zelfbewustzijn van de client.

Een beproefde opleiding sedert 2001 is de Helende stem. De helende stem geeft expressie aan het authentieke zelf en maakt je leven en werk krachtiger. Het heelt lichaam en ziel en zet je op nieuwe sporen. Velen gebruiken de opleiding om henzelf beter te manifesteren en te communiceren. Therapeutisch werken met geluid en stem en het opzetten van een klankpraktijk behoort ook tot de doelen. Je krijgt opdrachten mee voor thuis. We werken tevens uit mijn boek de Helende stem.

Kunstzinnig werken, kunst als therapie, museumbezoek en studie vindt plaats in het kunsttraject en mijn boeken: Kandinsky en het opbloeien van de Vrije GeestDe visie, oefeningen en meditaties van een spiritueel schilder (2010) en mijn nieuwe boek dat in het najaar van 2023 uitkomt: Beuystherapie. De kunstenaar Joseph Beuys als inspirator voor onze ziel en creativiteit. Oefeningen en verhalen over omgaan met pijn, groei en verandering (2022).

De opleiding spirituele betekenis en oefeningen voor leven en dood gaat over het spiritueel begeleiden van stervenden en contact met overledenen. Er wordt over het doodgaan zelden dieper afgestemd. Het ontbreekt ons aan kennis, oefening en de juiste rituelen. Net zo belangrijk is hoe we omgaan met moeilijke perioden in ons leven, doodswensen en hoe kunnen leren los te laten en te veranderen. Oefeningen met de ziel, de geest en het lichaam geven hierbij verlichting en praktische hulp.

De additionele opleiding Zielengenezing maakt je helende kracht sterk en leert je om met de kern, de ziel van de ander te werken. Het geeft je tools voor het optimaliseren van lichaam en geest bij ingrijpende veranderingen. Thema’s als afscheid, sterven, rouw, verlies, trauma, angst, omgaan met een kruispunt in je leven komen aan bod. We werken energetische aanraking, gesprek en stem. We oefenen in tweetallen. De vele thema’s die we aanraken kunnen verrijkt worden met je eigen casussen. Steeds gaan we naar de kern, de essentie en leren welke heling lichaam en geest nodig hebben en hierin samenwerken.