Overzicht van aankomende lezingen, meetings en andere bijeenkomsten

Op dit moment staan er geen lezingen op de planning.

Eerdere lezingen en andere bijeenkomsten

Donderdag 1 september, 19.30 uur – Zijn we geraniums of talentvolle mensen?
Een meeting met verhalen, muziek en oefeningen; voor een ander perspectief op je leven

Veel mensen om ons heen geven aan dat ze kampen met het leven van alledag. Eigenlijk is steeds hun vraag: “Hoe houd ik mezelf nou staande, met een leuke maar drukke baan, een gezin, volle agenda’s en vooral een boel dingen die ook nog moeten? Ik word vooral geleefd, lijkt het wel. Doe ik het wel goed? Is dit het; leef ik wel echt mijn leven? Hoe doen anderen dat?” Deze luchtige bijeenkomst gaat over de vraag hoe je weer in je eigen beweging kunt komen, over eigen creativiteit en voldoening, en over uiteindelijk een optimistische levensvisie.

Deze avond wordt verzorgd door:

  • Dr. Theo Verheggen is cultuurpsycholoog en voormalig directeur van het Jungiaans Instituut.
  • Drs. Loucas van den Berg is psychotherapeut, historicus, schrijver en kunstenaar. Ze zijn de architecten van een veranderprogramma in 7 bijeenkomsten dat ze de 7-mijlssessies hebben genoemd.

Praktische informatie
Locatie: Villa Sterappel, Baumgartenstraat 47, 6663 LH in Lent, het voorhuis
Entree: € 10,- (incl. koffie en thee)
Tijdstip: Inloop vanaf 19.15 uur en aanvang om 19.30 uur

Donderdag 1 december, 19.00 – 21.15 uur: De spirituele betekenis van leven, sterven en dood

Hoe moet ik leven, loslaten en sterven? Wat gebeurt er na de dood?
Ik geef je spirituele inzichten en ervaringsgerichte oefeningen om jezelf en anderen beter te begeleiden bij diepe overgangen in het leven en het sterven. Inzicht in de ziel en hoe deze verder te helpen na de dood komt tevens aan de orde. Therapeuten en helpers bereiden zich zo voor op de energie van het leven en dood-traject dat op 27 januari 2023 start.

Deze workshop is een introductie voor deze zeven lessen over de spirituele betekenis van leven en dood die van start gaat op 27 januari 2023.

Deze avond wordt verzorgd door drs. Loucas van den Berg. Loucas is wetenschapper, psychotherapeut, schrijver, historicus en spiritueel therapeut. Hij heeft 30 jaar ervaring met het begeleiden van stervenden en zielen na de dood. In zijn praktijk en lessen wijst hij op het belang van spirituele oefeningen voor mensen met doodswensen, stervenden en overledenen.

Er valt nog een wereld van bewustzijn te winnen voor therapeuten, helpers, en geïnteresseerden in dit thema. Iedereen is op deze avond welkom.
De boeken en cd’s van Loucas van den Berg zijn deze avond te koop.

Praktische informatie
Locatie: Het Voorhuis; Baumgartenstraat 47, 6663 LH in Lent
Entree: € 75,- (incl. koffie en thee)
Tijdstip: Inloop vanaf 18.45 uur en aanvang om 19.00 uur