Overzicht van aankomende lezingen, meetings en andere bijeenkomsten

7 tools voor het werken aan een harmonische setting tussen therapeut en cliënt
Interactieve lezing en workshop door drs. Loucas van den Berg op zaterdag 13 mei, van 13.30 tot 17.00 uur, in Conferentiecentrum Drakenburg (Baarn) voor de Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten (LVNT).

  1. Voorbereiding creëren voor een optimale harmonische setting. Creëer een optimaal energieveld. Oefeningen: In contact met je lichaamsenergie en je stem. Je bewustzijn verruimen en gronden. We werken uit mijn boek met de vijf aspecten van bezieling: De diepe vreugde van manifestatie, een leer- lees- en werkboek over bezieling.
  2. Je eigen helende instrument inzetten. Handelen voorbij de methode. Eenheid van lichaam en geest. Lichaams – en spirituele energie ontwaken. Beschik je over voldoende levensenergie en adem? Ervaar je vreugde in het doen of moet je zoveel van jezelf? Hoe voorkom je leeglopen? Perfect is de concentratieoefening voor zelfbewustzijn die ik hiervoor heb ontwikkeld.
  3. Het exploreren van de therapiesessie: Mind-Body-Spirit. Het leren invoelen, luisteren en afstemmen op de ander.

Het aangeven van grenzen waarbinnen gewerkt wordt geeft een oase van rust.

Mind: Interventie in het verhaal van de ander: stem af op de essentie. Samen van rationeel denken naar helder denken en weten gaan geeft opbouwende energie en harmonie.

Verruim je perceptie: geef je client een grotere visie over zichzelf. Plaats de klacht in een groter verband en focus dan op het lichaam. Dit verhoogt de wilsbereidheid en liefde voor het wezen van de ander.

Body: Het lichaam liegt nooit: laat de client meevoelen met je handen en scan de energiecentra. Waar zit de klacht in het lichaam en hoe weer macht te krijgen over de eigen energiehuishouding.

Spirit: de innerlijke wereld. Wie ben ik? Komt voort uit lichaamsbewustzijn en een nieuwe mindset. Ik ontwikkelde energie-oefeningen voor spirituele ontplooiing en zelfbewustzijn.

  1. Woorden zijn dragers van energie. Het begint met de kracht van je woorden en je helende stem. Zie ook www.loucasvdberg.nl/opleidingen/helende-stem.

De stem is een magnetisch instrument. Stem, lichaam en geest laten samenwerken. Welke woorden en zinnen gebruik je in combinatie met het lichaamswerk om de doorstroming te bevorderen. Je woorden gebruiken om blokkades en weerstanden te transformeren en een helende sfeer te creëren. De client helpen met de juiste affirmatie en imaginatie. Voedende interventie. Oefening voor thuis.

  1. De extra aandacht in het moment. Durf vanuit de methodiek naar een verruimde waarneming te gaan. Het creëren van ruimte in een sessie om te handelen vanuit compassie. Breng adem in je sessie, laat aannames los. Voorbij de methode: Het niet durven weten. Het voelen van wezensmomenten met de ander.
  2. Ga beiden weer vervuld verder. Het contact is gelegd. Iedere sessie de vreugde benoemen van het transformatiemoment, klein of groot. Ben je vervuld of was het hard werken? Vervulling betekent: je levensenergie stroomt en je rekent jezelf niet af op resultaat maar op de momenten van contact die helend zijn. De relatie met je client is een reis. Laat de ander los en vertrouw op het proces. Jouw vervulling, zelfbewustzijn en heel mens zijn werkt door naar je privé sfeer, het ontmoeten van mensen en het maken van keuzes.

Praktijkervaringen. Ik breng praktijkvoorbeelden in om 1 tot en met 6 te verduidelijken. Er mogen ook vragen gesteld worden over de uiteenlopende thema’s. Deze kunnen desgewenst ook groepsgewijs in de zaal eerst geïnventariseerd worden.

Eerdere lezingen en andere bijeenkomsten

Donderdag 1 september, 19.30 uur – Zijn we geraniums of talentvolle mensen?
Een meeting met verhalen, muziek en oefeningen; voor een ander perspectief op je leven

Veel mensen om ons heen geven aan dat ze kampen met het leven van alledag. Eigenlijk is steeds hun vraag: “Hoe houd ik mezelf nou staande, met een leuke maar drukke baan, een gezin, volle agenda’s en vooral een boel dingen die ook nog moeten? Ik word vooral geleefd, lijkt het wel. Doe ik het wel goed? Is dit het; leef ik wel echt mijn leven? Hoe doen anderen dat?” Deze luchtige bijeenkomst gaat over de vraag hoe je weer in je eigen beweging kunt komen, over eigen creativiteit en voldoening, en over uiteindelijk een optimistische levensvisie.

Deze avond wordt verzorgd door:

  • Dr. Theo Verheggen is cultuurpsycholoog en voormalig directeur van het Jungiaans Instituut.
  • Drs. Loucas van den Berg is psychotherapeut, historicus, schrijver en kunstenaar. Ze zijn de architecten van een veranderprogramma in 7 bijeenkomsten dat ze de 7-mijlssessies hebben genoemd.

Praktische informatie
Locatie: Villa Sterappel, Baumgartenstraat 47, 6663 LH in Lent, het voorhuis
Entree: € 10,- (incl. koffie en thee)
Tijdstip: Inloop vanaf 19.15 uur en aanvang om 19.30 uur

Donderdag 1 december, 19.00 – 21.15 uur: De spirituele betekenis van leven, sterven en dood

Hoe moet ik leven, loslaten en sterven? Wat gebeurt er na de dood?
Ik geef je spirituele inzichten en ervaringsgerichte oefeningen om jezelf en anderen beter te begeleiden bij diepe overgangen in het leven en het sterven. Inzicht in de ziel en hoe deze verder te helpen na de dood komt tevens aan de orde. Therapeuten en helpers bereiden zich zo voor op de energie van het leven en dood-traject dat op 27 januari 2023 start.

Deze workshop is een introductie voor deze zeven lessen over de spirituele betekenis van leven en dood die van start gaat op 27 januari 2023.

Deze avond wordt verzorgd door drs. Loucas van den Berg. Loucas is wetenschapper, psychotherapeut, schrijver, historicus en spiritueel therapeut. Hij heeft 30 jaar ervaring met het begeleiden van stervenden en zielen na de dood. In zijn praktijk en lessen wijst hij op het belang van spirituele oefeningen voor mensen met doodswensen, stervenden en overledenen.

Er valt nog een wereld van bewustzijn te winnen voor therapeuten, helpers, en geïnteresseerden in dit thema. Iedereen is op deze avond welkom.
De boeken en cd’s van Loucas van den Berg zijn deze avond te koop.

Praktische informatie
Locatie: Het Voorhuis; Baumgartenstraat 47, 6663 LH in Lent
Entree: € 75,- (incl. koffie en thee)
Tijdstip: Inloop vanaf 18.45 uur en aanvang om 19.00 uur