Lees meer over mijn boeken en cd’s! Interesse? Bestel dan via het bestelformulier.

Verzendkosten zijn, afhankelijk van het item, tussen de € 2-, en € 4,-.

Boek – De Helende Stem (€ 20,-)

Een nieuwe visie op de essentie, het gebruik en de toepassing van de helende trilling in de vorm van stem, geluid en muziek.
De Helende Stem is een uniek en veel geprezen boek omdat het een nieuwe wijze van werken met de genezende stem beschrijft, gebaseerd op talloze ervaringsgegevens en onderzoek verzameld door Loucas van den Berg. Het is enerzijds praktisch opgezet met vele oefeningen voor zelfheling en innerlijke groei, anderzijds biedt het therapeuten mogelijkheden ter verdieping van hun werkzaamheden. Het Helende Stemboek is meerdere malen herdrukt. Er zijn inmiddels meer dan vijftienduizend exemplaren verkocht.

Coachingboek – De diepe vreugde van manifestatie (€ 25,-)

Het tweede boek dat Loucas gebruikt in zijn opleidingen is: De Diepe Vreugde van Manifestatie. Een lees-, leer- en wandelboek over bezieling.
Dit manifestatieboek over bezieling verscheen in 2004. Het is een coaching- en wandelboek. Met veel creatieve oefeningen voor het brein, mindfull denken en handelen in dagelijks leven en werken. Het leidt je stap voor stap naar je eigen kern. Aspecten als chaos en niet creatief zijn maken ook onderdeel uit van de creatiecyclus. Loucas van den Berg schreef dit boek naar aanleiding van zijn ervaringen met leiderschap en teammanagement in het bedrijfsleven. Het boek bevat vele ervaringen uit het werkveld en wordt gebruikt in het bedrijfsleven.

Boek – Kandinsky en het opbloeien van de vrije geest (€ 25,-)

De visie, oefeningen en meditaties van een spirituele schilder.
Dit boek verscheen in 2010. Als bronmateriaal heeft Loucas gebruik gemaakt van nooit eerder gepubliceerd oorspronkelijk lesmateriaal van Kandinsky. Wassily Kandinsky schilderde vanuit een vrije geest, dit was essentieel voor hem. Hiertoe ontwikkelde hij waarnemings -, meditatieve – en transformerende oefeningen die hij zijn studenten aan het Bauhaus gaf. De oefeningen worden door Loucas in het boek beschreven en toegelicht. Het boek bevat tevens de eerste substantiële biografische schets van Kandinsky in het Nederlands en ondersteunt lesprogramma’s in het onderwijs, de kunsten en andere instellingen en bedrijven.

Beeld- en gedichtenuitgave – De tuin ziet (€ 5,-)

Beeld- en gedichtenuitgave (2016) bij de theatervoorstelling van Loucas van den Berg over de Griekse Nobelprijswinnaar voor literatuur in 1979: Odysseas Elytis (1911-1996). ‘Er is nog hoop’ schrijft Odysseas Elytis, Grieks Nobelprijswinnaar voor literatuur in 1979. ‘Misschien ben ik wel de laatste die zijn aanspraken doet gelden. Maar waar te beginnen? Door welke ogen ga ik kijken? Wat is nog werkelijk?’ Elytis kijkt door de geschiedenis heen met de ogen van de tuin. Het verloren paradijs maar ook zo simpel als de tuin waarin we onbegrijpelijke wijs zijn grootgebracht. De tuin ziet wat ik niet meer zie.

Het boek bevat vertaalde gedichten van Elytis en Guillaume Apollinaire (1880-1914) en een verhaal van Loucas. Het boek en de voorstelling prijzen de moed van beide mannen om in een tijdperk van oorlog en terreur hun verwondering voor het leven en de liefde uit te drukken in woord en beeld. Het is vormgegeven met tekeningen en schilderijen van Loucas die een dialoog aangaan met de dichters.

Voor een impressie van de voorstelling De tuin ziet, een theatermonoloog waarin Loucas de woorden van twee grote dichters Odysseas Elytis en Guillaume Apollinaire weeft tot een totaalbeleving waarin film, muziek en eigen ervaringen naar een apotheose voeren.

CD – The Healing Voice (€ 20,-)

(Limited Edition)

Met The Healing Voice CD word je vertrouwd met hoe de helende stem kan klinken. Er zijn hierin drie niveaus te herkennen: energie, rust en visualisatie.

  • Energie: De CD bewijst zijn nut wanneer je denkvermogen oppermachtig wordt of wanneer je leeg bent en geen energie meer hebt, niet meer weet hoe je in beweging moet komen.
  • Rust: Verder bevat de CD composities om rustig te worden en gemakkelijker in slaap te vallen.
  • Visualisatie: Door het beluisteren van en werken met de CD kun je eenvoudig je verlangens voor je zien en vormgeven.